autoklavas.lt

 
 

Patarimai:

"...tai tik informacinio pobūdžio patarimai, ir, žinoma visos konservavimo paslaptys anksčiau ar vėliau sužinomos tik įgijus patirties..."

1... ruošiant produktus konservavimui rekomenduojamas druskos kiekis vienam kilogramui: mėsos kilogramui 14-16 gr., žuvies kilogramui 10-12 gr.

2... sterilizuojant indelius autoklave per aukštoje temperatūroje ar išlaikius per ilgą laiką maistas pridega ir gatavos produkcijos skonis tampa kartus.

3... ruošiantis sterilizuoti autoklave, vandens įpilkite tiek, kad apsemtu viršutinius indelius 2-3 cm..

4... kad sterilizacijos procesas vienodai ir tolygiai įtakotų visą indelio paviršių rekomenduojama dedant indelius vieną ant kito naudoti perforuotas, atsparias karščiui plastiko tarpines.

5... mėsos konservas bus švarus ir skaidrus jei prieš sterilizuojant mėsą 10 min. apvirsite ir nugriebsite susidariusias putas.

6... į sterilizuojamus indelius rekomenduojama dėti šiltą mėsą: rekomenduojama temperatūra 35C.

7... rekomenduojamos temperatūros sterilizacijos procese: sterilizuojant jauno šerno mėsą - užkaitinti iki 112C prie 1,0-1,5 atm. slėgio ir palikti atvėsti, sterilizuojant suaugusio šerno mėsą - 114C prie 1,0-1,5 atm. slėgio ir palikti atvėsti, sterilizuojant vištieną - 112C prie 1,0-1,5 atm. slėgio ir palikti atvėsti.

8... į indelį sudėjus mėsą, žuvį ar kitus produktus palikime apie 1,0 cm tuščios vietos iki viršaus.

9... norint kad mėsos konservas gautusi drebučiuose: a) mėsą užpilti kiaulienos kaulų nuoviru, b) panaudoti išbrinkintą želatiną, c) panaudoti sumaltą ar sutrintą nuvirtą kiaulienos ar kiaulienos lašinio odą, d) kiaulės pažandė gabaliukais, .